Diskusia • Riešené situácie • Zrušenie živnosti, neživnosti - športového odborníka - sociálna poisťovńa.
Ján Maruniak pred 3 týždňami
Zrušenie živnosti, neživnosti - športového odborníka - sociálna poisťovńa.
Ahojte. Mám dotaz. Zrušil som živnosť- neživnosť – športového odborníka ku dňu 1.7. teda v domnení, že je to v poriadku, pre každú inštitúciu áno, akurát sociálna poisťovňa to berie tak, že musím zaplatiť aj za deň 1.7 , pretože oni to tak majú v systéme . teda máte podobnú skúsenosť , alebo ste si to zrušili ku dňu 30.6 ?
OdpovedaťDanica Viktoríni-Lisá pred 3 týždňami
ahoj Janko, ano, statne institucie beru datumy velmi exaktne. takze ked zrusis zivnost k 1.7.2026, ano, vyzaduju doplatit primeranu ciastku za 1 den. v tomto pripade urcite maju pravdu. Danica
OdpovedaťJán Maruniak pred 3 týždňami
Ďakujem za reakciu, nejde o peniaze, skôr ide mi o to, že na živnostenskom mali taký názor na znenie zákona, že to bude v poriadku. Dokonca mi to tak preposlali aj to stále tvrdia. Nevadí ide o nič, iba som chcel vedieť či je taký názor aj v iných okresoch, ako tu, takže nevadí. Ďakujem.
OdpovedaťMarek Szász pred 3 týždňami
Ahoj. Presne ako píše Danica… Preto sme upozorňovali, že je nutné zrušiť SZČO do konca júna 2026. Je to však pomerne zanedbateľná čiastka za ten jeden deň.....
OdpovedaťOdpoveď zrušiť odpoveď
Ján Maruniak pred 3 týždňami
Ja som to tak chcel, akurát, že na živnostenskom mali iný názor na znenie tohto zákona.
Odpovedať